fetishfuns.net

Om Andelslandsbyen

Velkommen i den gamle landsby

I Andelslandsbyen Nyvang kan du opleve livet og hverdagen i den lille andelslandsby i midten af 1900-tallet. Vi er et anderledes og levende oplevelsescenter, hvor du skal røre, gøre, smage, prøve, dufte og lege dig gennem historien. 
På husmandsstedet er der tændt op i komfuret, og kaffen er lavet med erstatningen Richs. Du er velkommen til at smage, måske er der også en lille smagsprøve på 1940’ernes landkost, og en tur foran vaskebaljen, hvor du bliver sat til at vaske op med karskrubbe og sodavand. 

Har du benzin i blodet er vognmandsforretningen noget for dig. Hvis du er heldig, får du måske en køretur i Zonestationens kranvogn fra 1929.

I smedjen er der ild i essen, og den store snavsede smed har travlt med at hamre på jernet og regere med ilden. 

Andelsmejeriet kører ofte i weekenden. Her kan du se mejeristerne lave smør og rygeost. Du kan også smage på gammeldags kærnemælk. Det friskkærnede smør og nylavede rygeost kan købes i  Brugsforening. Her kan du få alt fra klipfisk til lakridspiber. Bagefter kan du besøge brugsuddelerens lejlighed. I skovhuset er der gang i husfliden. Der væves, kniples og drejes i træ.

I systuen kan man få et kik på tidens trikotage og tale med sypigen Oda Pedersen. 

Hos slagteren kan du købe medisterpølse, hjemmerøget hamburgerryg, pølser og lækre, varme frikadeller. Hvis du trænger til en kop kaffe med blødt brød ,skal den nydes på konditoriet med fine hvide duge og porcelænskopper.

I vores traktørsted Madam Blå, tilbydes der også god mad.

I Andelslandsbyen finder du også kirke, forsamlingshus, politi, skole og alle de godtfolk der hører til i sådan en landsby – her er oplevelser nok til en hel dag.

Vi glæder os til at se dig.

 Køb billet eller medlemskort til Andelslandsbyen herHverdag

Comments are closed.

fetishfuns.net
fetishfuns.net