fetishfuns.net

Skoletjenesten

Pigerne1

Vaskedag 001

Tag dine elever med på oplevelse i deres bedsteforældres og oldeforældres tid

I Andelslandsbyen Nyvang kan I besøge en landsby, som den kunne have set ud i 1940’erne. Vi har brugsforening, mejeri, brandstation, savværk, telefonboks, transformatorstation, el- og telefonmaster, husmandssted, kirke, skole, slagter, bager, konditori, frisørsalon, legetøjsbutik og meget, meget mere.

Der er flere måder at opleve Nyvang på.

  • I kan gå op opdagelse på egen hånd, se andelslandsbyen og møde de mange frivillige, der bemander huse, butikker og værksteder.
  • I kan booke et undervisningsforløb, hvor I kan fordybe jer i, hvordan livet formede sig for børn og voksne for omkring 60 år siden.
  • Eller I kan sætte flere dage af til jeres besøg og flytte ind i vores lejrskole. Her er I på egen hånd morgen og aften og tager del i forskellige undervisningstilbud inden for tidsrummet kl. ca. 9-15.

Vores skoletjeneste er et historisk værksted. Det betyder, at alle undervisningsforløb binder fortællingen om tiden sammen med praktiske gøremål. Det kunne f.eks. være storvask, madlavning, have- og markarbejde, brændehugning eller pasning af dyr. I kan også komme i skole anno 1940 med undervisning og frikvarter som dengang.

I Andelslandsbyen Nyvang formidler vi i rolle, og I kommer til at opleve tidens takt og tone i mødet med os. Nogle forløb afvikles i skoletjenestens egne lokaler. Andre finder sted i de genskabte historiske rammer, fortrins på husmandsstedet, i skolen eller i kirken.

Forløbene er særligt relevante for elever i indskolingen og på mellemtrinnet, men vi tilpasser gerne formål, indhold og aktiviteter andre aldersgrupper og klassetrin i samarbejde med undervisere og pædagoger.

Forløbene understøtter fælles mål i historie, kristendom, og natur og teknik og madkundskab. Se mere her >

Transport til og fra Nyvang

Der er mange forskellige måder at komme til Andelslandsbyen Nyvang på. Se nogle forslag til rejseruter fra København, Roskilde, Ringsted, Nykøbing Sj. og Kalundborg her ->


Oplev 2. klasse fra Hørsholm Lille Skole på lejrtur i Andelslandsbyen
Se anden del her

Send en bookingforespørgsel til Skoletjenesten her

  skoletjenestebanner2

Comments are closed.

fetishfuns.net
fetishfuns.net